Izbor najbrže rastućih tehnoloških kompanija u centralnoj Evropi

Bez autora
May 28 2012

Konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte najavila je danas početak procesa registracije za izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u centralnoj Evropi. Projekat pod nazivom "Technology Fast 50" ima za cilj rangiranje tehnoloških kompanija sa najbržim rastom prihoda u centralnoj Evropi, u poslednjih pet godina (2007-2011). Ovaj projekat se na području centralne Evrope sprovodi već trinaestu godinu za redom, a u Srbiji petu. Za plasman kompanije moraju da zadovolje kriterijume jedne od kategorija za koju konkurišu. Postoje tri kategorije: 50 najbrže rastućih (Technology Fast 50) i Zvezde u usponu (Rising Stars) i Velikih 5 (Big 5). Za prvu kategoriju mogu aplicirati kompanije koje posluju najmanje pet godina i ostvaruju prihode veće od 50.000 evra, dok za drugu kategoriju kompanije moraju poslovati najmanje tri, a najviše pet godina i moraju da ostvaruju prihode veće od 30.000 evra.

Izbor najbrže rastućih tehnoloških kompanija u centralnoj EvropiKonsultantsko-revizorska kompanija Deloitte najavila je danas početak procesa registracije za izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u centralnoj Evropi.

Projekat pod nazivom "Technology Fast 50" ima za cilj rangiranje tehnoloških kompanija sa najbržim rastom prihoda u centralnoj Evropi, u poslednjih pet godina (2007-2011).

Ovaj projekat se na području centralne Evrope sprovodi već trinaestu godinu za redom, a u Srbiji petu.

Za plasman kompanije moraju da zadovolje kriterijume jedne od kategorija za koju konkurišu. Postoje tri kategorije: 50 najbrže rastućih (Technology Fast 50) i Zvezde u usponu (Rising Stars) i Velikih 5 (Big 5). Za prvu kategoriju mogu aplicirati kompanije koje posluju najmanje pet godina i ostvaruju prihode veće od 50.000 evra, dok za drugu kategoriju kompanije moraju poslovati najmanje tri, a najviše pet godina i moraju da ostvaruju prihode veće od 30.000 evra. U kategoriju Velikih pet biće uvrštene samo one kompanije koje posluju najmanje pet godina i čiji su poslovni prihodi u 2011. godini bili veći od 25 miliona evra.

Osnovni kriterijumi za prijavu su ti da tehnološka kompanija treba da poseduje sopstvenu tehnologiju koja značajno doprinosi operativnim prihodima, ili da ulaže značajan deo prihoda u istraživanje i razvoj tehnologije. Neophodno je i da sedište kompanije bude unutar jedne od zemalja centralne Evrope, kao i da kompanija nije predstavništvo, odnosno nije u većinskom vlasništvu neke druge kompanije i da poseduje sopstvenu tehnologiju koja značajno doprinosi operativnim prihodima.

Na konkurs se mogu prijaviti kompanije iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Bugarske, Češke, Estonije, Mađarske, Letonije, Litvanije, Moldavije, Poljske, Rumunije, Slovačke i Slovenije.

Kompanije koje se budu plasirale na listu za centralnu Evropu, njih 50, automatski će biti nominovane za takmičenje za 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija (Deloitte technology Fast 500 EMEA) u EMEA regionu - Evropa/Bliski Istok/Afrika.

Da bi se prijavile na konkurs, kompanije treba da se registruju ovde, gde mogu pronaći i više informacija.

Proces registracije će biti završen 13. jula 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik